Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

La Taraclia se va desfăşura referendumul cu privire la alegerea vectorului politicii externe

30 dec. 2013,, 11:37   Societate
3696 0
Foto: gagauzinfo.md
Taraclia, urmînd exemplul Găgăuziei de a organiza referendumul cu privire la alegerea vectorului politicii externe a Republicii Moldova, a decis că acesta se va desfăşura şi pe teritoriul raionului lor.

Membrii Consiliului Raional Taraclia au decis să adere la referendumul consultativ cu privire la definirea vectorului politicii externe de dezvoltare, care va avea loc pe teritoriul Autonomiei Găgăuzia la 2 februarie 2014. Cu această inițiativă a venit la reuniunea extraordinară a Consiliului Raional primarul Serghei Filipov, relatează Gagauzinfo.md.

Primarul localităţii a menţionat că noua lege privind imigranții, adoptată de către Duma de Stat din Rusia îi determină să desfăşoare referendumul în cauză.

"De la 1 ianuarie 2014, în Rusia intră în vigoare un nou regim de şedere pe teritoriul ţării. Străinii vor putea să rămînă în Rusia, doar 90 de zile, iar următoarele 90 de zile – vor trebui să se afle în afara teritoriului ei. Acest lucru înseamnă că circa 3 mii de locuitori ai Taracliei vor fi obligaţi să se afle în oraș, fără de lucru", ‒ a menţionat Filipov.

Se presupune că la referendum locuitorii Taracliei vor răspunde la două întrebări: cu privire la statutul raionului și cu privire la alegerea vectorului politicii externe.

În cele din urmă, din 23 de consilieri, cu 19 voturi "pro", a fost luată decizia ca şi teritoriul raionului Taraclia să participe la referendumul inițiat de autoritățile din Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?