Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Numărul abonaţilor la serviciile 4G în Moldova este sub nivelul aşteptărilor operatorilor

28 dec. 2013,, 14:30   Societate
8233 0
Foto: citymews.ro
La un an de la lansarea serviciilor 4G în Republica Moldova numărul abonaţilor la aceste servicii este sub nivelul aşteptărilor operatorilor de pe piaţa respectivă, transmite NOI.md. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), la sfîrșitul lunii noiembrie 2013, SA „Orange Moldova” avea 1 131 de abonaţi la serviciile 4G, iar SA "Moldcell" - 305 abonaţi. În opinia specialiştilor ANRCETI, această stare de lucruri este cauzată, în principal, de lipsa unui game variate de terminale care asigură utilizarea tehnologiei 4G (smartfoane, tablete şi laptopuri echipate cu modemuri wireless) şi de preţurile mari pentru terminalele existente pe piaţa moldovenească.

După lansarea, în noiembrie 2012, a serviciilor publice de comunicaţii electronice cu acces radio în bandă largă 4G, în prezent acestea sînt disponibile în municipiile Chişinău, Bălţi, nouă oraşe şi în alte 22 de localităţi ale Republicii Moldova. Reţeaua SA "Moldcell" acoperă cu semnal 4G Chişinăul şi nouă localităţi din componenţa acestuia şi peste 564,3 mii de locuitori, ceea ce constituie 14,3% din populaţia ţării. Aria de acoperire a reţelei 4G deţinute de SA „Orange Moldova” cuprinde municipiile Chişinău, Bălţi, nouă oraşe (Cahul, Ceadîr-Lunga, Călăraşi, Donduşeni, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Otaci şi Ungheni) şi încă 22 de localităţi cu un total de peste 859,2 mii de oameni sau 26% din populaţia ţării.

Serviciile 4G sînt servicii de acces radio în bandă largă bazate pe standardele tehnologiilor IMT şi/sau LTE şi/sau IMT-Advanced. Ele asigură viteze de conectare la Internetul mobil de pînă la 100 Mbps, viteze net superioare celor oferite de reţelele 3G. Aceste tehnologii îmbunătăţesc calitatea accesului la Internet, facilitează interactivitatea şi capacitatea de transmisie a datelor, organizarea videoconferinţelor prin intermediul telefonului mobil, utilizarea altor aplicaţii pentru comunicaţiile mobile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?