Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Carpov califică drept provocare decizia Transnistriei referitor la aplicarea legislației ruse (VIDEO)

26 dec. 2013,, 14:49   Societate
3298 0
Foto: noi.md
Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, consideră că decizia de ieri a aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol, este o provocare l-a adresa Chișinăului. Solicitat să comenteze adoptarea deciziei de către Tiraspol, privind aplicarea legislația Federației Ruse în regiunea transnistreană, Eugen Carpov a spus că decizia vine în contradicție cu acțiunile întreprinse în vederea reglementării conflictului transnistrean, relatează NOI.md.

“Este din nou un pas unilateral, adoptat în pofida eforturilor pe care le-am întreprins de promovare a reglementării conflictului. Este o nouă provocare la adresa comunității internaționale. De ce spun că este provocare, pentru că, vă amintiți, recent, la Kiev în cadrul reuniunii miniștrilor ai afacerilor externe ai OSCE a fost adoptată o declarație, unde a fost reconfirmat din nou caracterul suveran și teritorial integru al R. Moldova”, a spus Carpov.

Reprezentanții din Tiraspol au votat în prima lectură o decizie privind aplicarea legislației Federației Ruse în regiunea transnistreană.

În același timp, Chișinăul este în așteptarea unui răspuns oficial de la Moscova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?