Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

S&P a îmbunătățit perspectiva de rating a Ucrainei după acordul cu Rusia

26 dec. 2013,, 15:00   Externe
2660 0
Foto: topnews.in
Agenția de evaluare financiară Standard and Poor's a revizuit joi perspectiva pentru ratingul suveran 'B minus' atribuit Ucrainei, de la 'negativă' la 'stabilă', motivîndu¬și decizia prin reducerea provocărilor externe și a celor legate de finanțarea externă datorită recentului ajutor financiar oferit de Moscova, transmite Reuters.

Îmbunătățirea perspectivei înseamnă că acum este mai puțin probabil ca Standard and Poor's să retrogradeze din nou ratingul de țară al Ucrainei, care se află deja în zona 'junk', cea a investițiilor speculative.

'Perspectiva stabilă reflect punctul nostru de vedere potrivit căruia finanțarea directă în valoare de 15 miliarde de dolari, anunțată de Rusia, ar trebui să acopere necesitățile de finanțare externă ale Ucrainei în următoarele 12 luni', se arată într-un comunicat al Standard and Poor's.

Săptămîna trecută, președintele Rusiei,Vladimir Putin, a avut o întîlnire cu omologul său ucrainean, Viktor Yanukovych , la sfîrșitul căreia Putin a anunțat că Moscova a decis să cumpere obligațiuni guvernamentale urcainene în valoare de 15 miliarde de dolari și de asemenea să reducă cu o treime prețul gazelor naturale livrate Ucrainei.

Potrivit estimărilor Standard and Poor's, o injecție de lichidități în valoare de 15 miliarde de dolari, aproximativ 8% din Produsul Intern Brut al Ucrainei prognozat penru 2014, reduce riscul unei devalorizării a monedei ucrainene. Cu toate acestea agenția de evaluare avertizează că ajutorul Rusiei depinde de menținerea unor relații diplomatice bune între cele două state. În plus, Standard and Poor's crede că ajutorul oferit de Rusia înseamnă că Ucraina nu se va angaja să demareze reforme economice ample cerute de Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?