X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Plahotniuc și Leancă ‒ în spatele acuzării tatălui şi fiului Baştovoi (VIDEO)

24 dec. 2013,, 14:16   Societate
5979 2
Foto: noi.md
Sentințele pentru vicepreşedintele "Ascom Group" Andrei Baştovoi și a fiului acestuia au fost date la ordinul lui Plahotniuc, la rugămintea omului de afaceri Anatol Stati.

O astfel de declarație a făcut astăzi, la o conferință de presă liderul Mişcării Populare Antimafia, Sergiu Mocanu, precizînd că în afară de Plahotniuc în spatele acestor acuzări se află şi prim-ministrul Leancă care are relaţii de rudenie cu familia Stati.

"Astăzi Plahotniuc este stăpînul lui Stati, deoarece din cauza problemelor cu afacerile din Kazahstan asupra tuturor proprietăţilor lui Stati a fost aplicat sechestrul la Victoriabank. Iar acum, Stati din victimă s-a transformat în călău. În plus, criminalii de la putere şi-au înrădăcinat deja propria tradiție ‒ de a avea în spate propriii condamnaţi. Iată că şi Leancă are deja doi condamnați la închisoare", ‒ a povestit Mocanu.

Potrivit lui Mocanu, sistemul judiciar din Republica Moldova s-a transformat într-o structură de oferire a serviciilor "VIP" persoanelor influente.

"Andrei Baștovoi și fiul acestuia nu prezintă vreun pericol economic sau politic. Iată de ce, acest lucru a fost făcut anume în scopul de a demonstra de ce este capabilă mafia din RM", ‒ a menţionat el.

Ieri, Andrei Baştovoi și fiul său,Valentin Baştovoi, au fost condamnați de Judecătoria Buiucani la 9 și, respectiv, 8 ani de închisoare. Aceștia sînt acuzați de deturnarea a 185 mii de dolari SUA, aparținînd "Ascom Group", precum și de tentativa de omor a directorului acestora, Anatol Stati, a fiului lui Gabriel Stati și a șefului securității Veaceslav Glotov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?