X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Traian Băsescu va răspunde pentru vînzarea flotei

20 dec. 2013,, 01:25   Externe
5840 1
Foto: mignews.com
Președintele României, Traian Băsescu, nu scapă de dosarul "Flota". Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că acestea vor fi investigate de procurori după ce preşedintele îşi va termina mandatul.

"Dosarele vor fi investigate de colegii care le au în lucru, până în acest moment nu se poate efectua urmărirea penală, pentru că există acea imunitate pentru preşedintele României, în dosarul "Flota". În momentul în care se va putea lucra datorită faptului că nu mai există acea imunitate prevăzută de lege, sînt convinsă că colegii vor lucra în dosar", a declarat Kovesi.

Pe timpurile dictatorului Nicolae Ceaușescu, Băsescu a lucrat în reprezentanța flotei comerciale românești din Antwerpen, iar după răsturnarea lui Ceaușescu a fost numit ministru al Transporturilor.

În 2007, Parlamentul a votat pentru suspendarea lui Băsescu, printre acuzațiile înaintate figurînd și aceea că fiind ministru practic "a distrus flota comercială a țării, dispunînd să fie vîndute la preț derizoriu 237 de nave, prejudiciind astfel țara de 300 milioane dolari".

Președintele însuși a negat în mod repetat acuzațiile, dar niciuna dintre părți nu a adus dovezi convingătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?