X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Ucraina, ca niciodată este amenințată de dezintegrare

18 dec. 2013,, 12:49   Externe
4628 3
Foto: nr2.ru
În rezultatul confruntărilor din Piața Independenței Ucraina s-a pomenit în fața celei mai reale amenințări de dezintegrare.

Cu "acordul tacit" al Chinei aici s-au confruntat Washingtonul, Moscova și Bruxelles-ul.

Acest lucru a fost declarat de ex-viceministrul afacerilor externe al Ucrainei (2003-2004), secretar de stat pentru integrare europeană în cadrul MAE (2001-2003), Alexandr Cialîi, în cadrul clubului de discuții "Post - Vilnius.

"Ucraina a devenit centrul evenimentelor și confruntării intereselor Washingtonului, Bruxelles-ului și Rusiei... Noi ca niciodată sîntem pe punctul de a pierde integritatea noastră teritorială, sîntem amenințați de dezintegrare teritorială", - a spus el.

El a reamintit că, în Transnistria recent a răsunat o declarație foarte importantă cu privire la adoptarea versiunii ruse a legislației. "Deaceea, pentru noi este foarte important. Noi trebuie să acordăm atenție ... Trebuie să chemăm societatea civilă și politicienii să caute consensul".

El este sigur de faptul că pînă cînd "prin acordul tacit al Chinei nu va fi definit statutul geopolitic al Ucrainei, amenințarea pentru noi va rămînea. Deaceea, diplomații noștri trebuie să solicite urgent de la aceste trei centre inițierea consultărilor... Este responsabilitatea diplomaților de a echilibra aceste trei centre".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?