X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Sturza va deveni membru de partid? (VIDEO)

17 dec. 2013,, 09:26   Politică
5641 2
Foto: alfanews.md
Liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadîrcă, spune că ex-premierul Ion Sturza a participat la Congresul de Constituire PLR în calitate de invitat. Chiar dacă fostul premier a afirmat că se gîndește la o eventuală reîntoarcere în politica și a venit în fața congresului cu un program, Hadîrcă susține ca nu a discutat cu acesta despre o eventuala intrare printre rîndurile reformatorilor.

Hadîrcă a mai spus ca ex-premierul sustine in totalitate actiunile si ideile politice ale reformatorilor.

"Ion Sturza a fost la un pas de a semna aderarea la Uniunea Europeana si doar dupa ghinionul unor ambitii locale, Guvernul Sturza a intrat in criza, iar efectul a fost anularea parcursului european. Acum se repeta situatia, unele forte incearca sa faca acelasi lucru", a spus Hadîrcă.

El a mai spus ca Ion Sturza a atentionat ca exista riscul ca PCRM sa revina la putere si i-a indemnat pe parlamentarii din coalitie sa mentina sub orice forma parcursul european.
Intrebat dacă liberal-reformatorii intentioneaza să-l invite pe Sturza în partid, Ion Hadîrcă a spus că vor avea discuții suplimentare la acest subiect. "Noi îl vedem ca un potențial premier", a adăugat Hadîrcă.

El a mai spus că îl vede pe Ion Sturza în Partidul Liberal Reformator, deoarece acesta ar avea aceleași idei reformatoare. "Noi sîntem cel mai potrivit partid pentru Ion Sturza".

Intrebat de Lorena Bogza dacă există o posibilitate ca Ion Sturza să preia PLR, Hadîrcă a spus ca acest lucru poate fi determinat doar de Congresul partidului.

Discursul lui Ion Sturza în cadrul congresului de constituire al Partidului Liberal Reformator


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?