Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Atenție! Numărul virozelor este în creștere

16 dec. 2013,, 16:50   Societate
3549 0
Foto: ronduldesibiu.ro
Numărul virozelor înregistrează o ușoară creștere de la începutul lunii curente. Medicii atenționează populația să aplice regulile de profilaxie menite să evite îmbolnăvirea cu gripă, transmite NOI.md.

Pragul epidemic calculat pentru sezonul 2013-2014 este de 266 de cazuri săptămînal la 100 de mii de persoane. „Deși avem o ușoară creștere a numărului de viroze, incidența privind infecțiile respiratorii acute se află sub pragul epidemic. La ziua de azi nu avem cazuri confirmate de gripă sezonieră. În țările vecine a fost înregistrat doar un caz în România. Cazuri sporadice sînt deja în țările scandinavice precum Suedia, Norvegia etc.”, a menționat pentru NOI.md doctorul habilitat în medicină, Constantin Spînu.

Pentru acest sezon deja au fost procurate prin intermediul CNAM 160 de mii de doze de vaccinuri contra îmbolnăvirii cu gripă. La moment, mai mult de 120 de mii de doze deja au fost administrate contigentelor de populație cu risc sporit de a face gripă printre care copiii, femeile însărcinate, bătrînii, persoanele cu boli cronice etc. Întrucît aceste vaccinuri nu acoperă populația în întregime, medicii recomandă respectarea igienei personale, o alimentație bogată în fitoncide și evitarea aglomerațiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?