X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Start negocierilor privind agenda Acordului de asociere cu UE

16 dec. 2013,, 11:55   Societate
4027 3
Foto: tribuna.md
Negocierile pe marginea agendei de implementare a Acordului de asociere cu UE încep în această săptămînă, pe 19 decembrie. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Iulian Groza.

Potrivit lui Groza, agenda de implementare a Acordului va conține principalele direcții de dezvoltare a țării prevăzute în documentul parafat cu Uniunea Europeană, dar și suma resurselor financiare necesare.

„Agenda este un instrument de implementare, care va cuprinde o serie acțiuni și priorități prevăzute în textul Acordului de asociere. În acest demers vom beneficia și de sprijin bugetar din partea Uniunii Europene, în vederea realizării obiectivelor pe care ni le propunem. O parte din buget este deja planificat. Comisia Europeană a luat decizia să ne ofere 35 de milioane de euro la această etapă”, a precizat Groza.

Deocamdată nu se cunoaște volumul exact al finanțărilor care vor veni din partea UE. Potrivit viceministrului, cea de-a doua rundă de negocieri pe marginea agendei de implementare a Acordului este planificată pentru mijlocul lunii ianuarie 2014.

Amintim că Republica Moldova a parafat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană pe 29 noiembrie în cadrul summitului de la Vilnius.

Documentul urmează să fie semnat în 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?