Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Umbrelă nucleară: China a promis Ucrainei protecție nucleară completă

14 dec. 2013,, 03:06   Externe
7029 4
Foto: zbroya.info
China a promis să nu folosească împotriva Ucrainei armele sale nucleare și să apere țara, dacă alții vor aplica împotriva ei astfel de arme, relatează The Washington Times cu referire la acordul semnat la 5 decembrie la Beijing.

Acordul a fost semnat în timpul vizitei lui Viktor Ianukovici în China.

"China se angajează să nu folosească și să nu amenințe cu utilizarea armelor nucleare Ucraina" , - stipulează acordul.

Mass-media oficiale din China au informat despre acord titrînd "China promite umbrelă nucleară pentru protejarea Ucrainei".

Potrivit publicației, Kievul și Beijingul au fost de acord, de asemenea, să nu creeze organizații teroriste sau separatiste unul împotriva celuilalt.

Potrivit ziarului, China de mult timp examinează resursele strategice ale Ucrainei, în special în sfera militară. În ultimii ani China folosește Ucraina pentru a eluda drepturile de proprietate intelectuală ale rușilor asupra tehnologiilor aviatice și de rachete.

China cumpără de la Kiev, în contul datoriilor, modele vechi de aeronave rusești "Suhoi", pe care apoi le reproduce.

Ucraina a produs, de asemenea, pentru China nave militare amfibie clasa "Zubr" pe pernă de aer, pe care chinezii le folosesc "pentru a intimida adversarii " în Marea Chinei de Sud.

"Cu toate acestea, pactul de securitate ucraineano - chinez ignoră elefantul din cameră, că țara care s-ar putea gîndi la folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei este Rusia, celălalt "partener strategic" al Chinei" – scrie ziarul.

"În scenariul ipotetic al amenințării nucleare ruse la adresa Ucrainei, își va ține China promisiunea și se va confrunta cu Moscova? " - întreabă The Washington Times.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?