Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Poliția dezvăluie noi detalii în cazul atentatului cu bombă din Orhei

13 dec. 2013,, 14:37   Societate
4302 0
Foto: jurnal.md
Oamenii legii au reținut cinci persoane suspectate că ar fi implicate în atentatul cu bombă din satul Isacova, raionul Orhei, produs în luna noiembrie. Bănuiții sînt locuitori ai capitalei și au fost reținuți pentru 72 de ore, anunță șeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug.

Potrivit lui Bodrug, cei cinci bărbați cu vîrste cuprinse între 23 și 59 de ani s-au pregătit din timp pentru plasarea bombei. Dispozitivul explozibil a fost fabricat de un tînăr în vîrstă de 23 de ani, iar făptașii s-au deplasat cu automobilele proprii pentru a-l plasa pe teritoriul întreprinderii din Isacova.

Dispozitivul a fost format din grenadă defensivă antitanc şi detonator cu încărcare explozivă de aproximativ 600 de grame de trotil. Potrivit anchetatorilor, explozivul urma să fie detonat cu ajutorul unui declanșator. Dacă bomba ar fi fost detonată, aceasta ar fi distrus totul pe o rază de aproximativ 30 de metri, spun specialiștii.

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile suspecților, de unde au ridicat o serie de obiecte ce demonstrează implicarea bănuiților în acest caz.

Precizăm că ținta atacului cu bombă ar fi fost directorul întreprinderii din Isacova. Dacă vor fi găsiți vinovați de tentativă de omor, păstrare și folosire ilegală de muniții, cei cinci suspecți riscă ani grei de pușcărie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?