Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ex-ministrul de interne al Ucrainei a cerut poliției și armatei să treacă de partea protestatarilor

12 dec. 2013,, 03:18   Externe
6277 3
Foto: zn.ua
Liderul mișcării "A treia republică ucraineană", ex-ministrul de interne Iuri Luțenko a chemat ofițerii Ministerului de Interne, ai Ministerului Apărării și Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență să facă alegerea și să treacă de partea poporului.

" Fac apel, ca pînă vineri, fiecare ofițer al Ministerului de Interne, al Ministerului Apărării și Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență să ia o decizie responsabilă, cu cine este – cu Ucraina sau cu guvernarea banditească", - a declarat el la mitingul din Piața Independenței , miercuri seara, 11 decembrie.

Luțenko a chemat colaboratorii de miliție să se alăture protestatarilor: "Miliția, ieșiți în Piața Independenței!"

Potrivit acestuia, printre participanții la proteste deja sînt "sute de ofițeri de poliție", printre care – 18 generali în rezervă ai MAI.

Luțenko, de asemenea a chemat, studenții instituțiilor de învățămînt și angajații de rînd ai Ministerului de Interne să nu dea crezare informațiilor false răspîndite de către ofițeri în cazarmele lor: " Nu credeți minciunile răspîndie în cazărmile voastre".

El a chemat părinții, ai căror copii învață în instituțiile de învățămînt ale Ministerului de Interne să-și ia copiii din aceste instituții.

Mai mult decît atît , Luțenko este convins de faptul că actualul ministru al Afacerilor Interne al Ucrainei, Vitali Zaharcenko, ar trebui să demisioneze imediat după evenimentele recente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?