X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Lîngă Bălți se desfășoară aplicații militare „Sub cer senin – 2013”

12 dec. 2013,, 09:00   Societate
4234 0
Foto: moldnews.md
Pe teritoriul Centrului de Instruire Inițială al Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova” din Bălți, în perioada 10-12 decembrie se desfășoară aplicațiile militare ale pacificatorilor „Sub cer senin – 2013”.

Surse din cadrul Serviciului de presă al Ministerului Apărării au comunicat pentru „Infotag” că la aplicații participă 150 de militari, care își perfecționează nivelul de pregătire pentru participarea la misiunea de pacificare din zona de securitate.

Potrivit comandantului forțelor terestre, colonelului Viorel Plăcintă, în cadrul manevrelor efectuate pe șase sectoare soldații și ofițerii vor exersa procedee tactice, patrularea zonei de responsabilitate, vor purta negocieri cu inamicul convențional în vederea eliberării „ostaticilor”, vor organiza evacuarea „răniților” și vor respinge „atacul”.

Viorel Plăcintă a precizat că în cadrul acestor aplicații se încheie pregătirea militarilor pentru participarea la misiunea pacificatoare din zona de securitate de pe Nistru. Militarii vor fi dislocați în localitățile Cocieri, Coșnița și Varnița.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?