Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti ar putea primi vot de neîncredere

11 dec. 2013,, 14:38   Politică
5333 2
Foto: noi.md
Deputații și senatorii români din partea tuturor partidelor au elaborat un șir de măsuri îndreptate spre acapararea teritoriului Republicii Moldova.

În cadrul unei conferințe dedicate subiectului lichidării Republicii Moldova, România a anunțat drept idee națională alipirea Basarabiei, Ținutului Herța și Bucovinei.

Deputatul PD, Dumitru Diacov, consideră că parlamentarii români ar trebuie să se ocupe de soluționarea problemelor interne. „În România există multe probleme care necesită implicarea tuturor instituțiilor puterii, inclusiv a deputaților, de aceea parlamentarii români ar trebui să fie preocupați de propriile probleme. La ei acasă ei se pot ocupa de orice probleme și pot face orice declarații. La noi însă noi singuri trebuie să ne gîndim la soarta țării. Avem scopuri și sarcini diferite”, a menționat Diacov.

Deputatul comunist Grigore Petrenco consideră că asemenea conferințe desfășurate în România cu participarea politicienilor partidelor de la putere trebuie condamnate nu doar de politicienii moldoveni, ci și de comunitatea internațională.

„Nu este de mirare că asemenea planuri ies la suprafață după declarațiile lui Băsescu despre unire. Acapararea Moldovei este o politică ascunsă și planificată mai veche a României în raport cu Moldova încă din perioada obținerii independenței. Să vorbești acum despre planurile de acaparare a Moldovei de către România este ca și cînd politicienii moldoveni ar vorbi despre restabilirea hotarului moldo-ungar din evul mediu. Niciun politician european responsabil nu va susține acum asemenea planuri. Ei pot inventa și șase, și zece pași de acaparare. În Moldova față de ideea unirii există o părere foarte negativă, majoritatea cetățenilor pronunțîndu-se pentru dezvoltarea Moldovei în calitate de stat independent și suveran”, a subliniat Petrenco.

Deputatul PCRM s-a arătat indignat de reacția președintelui Nicolae Timofti, care a susținut intenția lui Băsescu de „reunificare a țării”.

„Cu regret, asemenea declarații pe care le face Timofti cu referire la națiunea română și existența a două state românești nici Ghimpu nu și le permitea. Pentru toate aceste afirmații Timofti, care de facto este o marionetă în mîinile Bucureștiului, merită vot de neîncredere”, a conchis Petrenco.

Potrivit deputatului, PCRM deja examinează posibilitatea inițierii procedurilor respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?