X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Parlamentul va examina moțiunea PCRM privind acordarea votului de neîncredere Guvernului

11 dec. 2013,, 13:14   Politică
3046 4
Foto: noi.md
În a doua jumătate a zilei de azi, Parlamentul va examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de PCRM. Moțiunea a fost înaintată în cadrul ședinței Parlamentului din 5 decembrie curent.

Opoziția și-a motivat solicitarea prin faptul că prim-ministrul Iurie Leancă a ascuns de legislativ textul Acordului de asociere cu Uniunea Europeană și nu avea împuternicirea să parafeze la Vilnius acest document.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a spus că prin parafarea acordului o parte din suveranitatea națională a fost furată și folosită contrar voinței poporului.

„În goana după bani europeni, care sînt o pradă ușoară, și de a bucși pînă la refuz buzunarele guvernanților, slugile poporului, în frunte cu Leancă, au uitat de interesele poporului și de jurămîntul depus. Ei au pornit împotriva poporului, încălcînd grav Constituția. Secretizarea negocierilor și textului final al acordului au dus la încălcarea Constituției, care prevede că dreptul cetățenilor de a fi informați nu poate fi îngrădit”, a spus Vladimir Voronin.

Anterior, PCRM a depus două moțiuni împotriva Guvernului, însa niciuna nu a fost aprobată de legislativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?