Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Expert: Declarațiile lui Voronin sînt hazardate și neserioase

11 dec. 2013,, 11:50   Societate
4725 3
Foto: actualitati.md
Analistul politic Roman Mihăeș califică drept iresponsabile declarațiile făcute recent de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a recunoscut în cadrul unei emisiuni că viitorul Moldovei este în Europa, dar că acest lucru poate fi realizat prin aderarea la Uniunea Vamală.

Potrivit analistului, spusele lui Voronin sînt absolut neîntemeiate, în condițiile în care cele două direcții de politică externă – Uniunea Europeană și Uniunea Euroasiatică – se află la poli opuși. Mai mult, între cele două structuri economice există o competiție, opinează Mihăeș.

„Este o declarație neserioasă, pentru că cele două procese de integrare se exclud reciproc. Nu poate fi vorba de o integrare în Uniunea Europeană și în Uniunea Euroasiatică. Acest lucru l-au declarat și oficialii europeni în repetate rînduri. Mai mult, între Rusia și UE se duce un fel de luptă pentru atragerea unor țări ca Republica Moldova”, a spus Mihăeș.

Analistul este de părere că prin astfel de declarații Vladimir Voronin apare ca un politician neserios, care nu poartă responsabilitate pentru ceea ce spune.

„Ceea ce a spus Voronin este mai mult un joc de cuvinte, iar declarațiile lui trebuie interpretate mai mult ironic. Să nu uităm că el are deja o anumită vîrstă. Nu exclud că ajuns în mintea copiilor și a început să facă tot felul de declarații hazardate. Aceasta nu este o poziție de politician serios, responsabil”, a opinat analistul.

Menționăm că Vladimir Voronin a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni la Unimedia, că Republica Moldova trebuie să se dezvolte economic, social, mai întîi alături de țările din Est pentru a se integra ulterior în Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?