X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ex-președintele CCA Gheorghe Gorincioi este acuzat de acaparare frauduloasă a patrimoniului statului (VIDEO)

10 dec. 2013,, 14:45   Societate
4340 0
Foto: noi.md
Fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului Gheorghe Gorincioi și ginerele său Eugen Țurcan sînt acuzați că au acaparat fraudulos frecvența de radio 104,7 FM ca ulterior să o scoată spre vînzare. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, de către cofondatorul Asociației „Start Moldova”, Alexandru Popovici, transmite NOI.md.

Alexandru Popovici susține că frecvența a fost cîștigată de către firma „Fluctus” SRL pentru postul de radio DATINA FM, administratorul acesteia fiind Alexandru Țurcan, fratele ginerelui lui Gheorghe Gorincioi. „Inițial Gorincioi cerea pentru această frecvență 30 de mii de euro ca ulterior prețul să cadă pînă la 10 mii de euro. De vînzarea frecvenței se ocupa Eugen Țurcan, ginerele lui Gorincioi, deși ea nu a fost valorificată timp de un an, așa cum prevede legislația audiovizuală. Cel mai dureros este că lumea acaparează bunul statului, nu-l valorifică și își permite să-l vîndă ca la piață. Au spus povești că vor deschide un radio creștin-ortodox și nu a dat voie să cîștige Teleradio Moldova, care avea și resurse umane, și un business plan foarte creativ”, a precizat cofondatorul Asociației „Start Moldova”.

Mai mult, Alexandru Popovici susține că a fost amenințat în scris prin mesaje, dar și telefonic în momentul în care a anunțat că va face publică această informație. Iată de ce acesta solicită Procuraturii Generale, Consiliului Național Anticorupție și Consiliului Coordonator al Audiovizualului să se autosesizeze și să întreprindă toate măsurile legale în acest sens.

Fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului Gheorghe Gorincioi nu a comentat deocamdată acuzațiile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?