X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Zeci de arbori au fost defrișați în Parcul „Valea Morilor” pentru a face loc unui hotel (VIDEO)

10 dec. 2013,, 13:58   Societate
5049 1
Foto: noi.md
Aproape 60 de arbori din Parcul „Valea Morilor” au fost defrișați pentru a săpa fundația unui hotel pentru centrul „Moldexpo”. Adevărul scrie că acesta urmează a fi înălțat în decurs de doi ani și va ocupa o suprafață de 600 de metri pătrați, relatează NOI.md.

Apariţia şantierului a stîrnit nemulțumiri în rîndul societăţii civile. „Este vorba de acapararea unei zone verzi a oraşului, de intensificarea circulaţiei şi defrişarea copacilor, ceea ce va avea un impact negativ asupra situaţiei ecologice şi va duce la dispariţia treptată a parcurilor din Chişinău. Interesele financiare sînt evidente. Certificatul de urbanism a rămas pentru mine un mister. Reprezentanţii firmei de construcţii s-au eschivat să-mi ofere toate detaliile”, a menționat iniţiatorul mişcării civice „Salvaţi Chişinăul verde”, Alexei Dimitrov.

Potrivit proiectului, pe lîngă hotel, în zonă mai urmează a fi construit un havuz, un teren de joacă pentru copii, cîteva foişoare şi alei pavate. „Oamenii noştri au mentalitate primitivă: mai bine nimic, decît ceva frumos. Trebuie să ne bucurăm că există investitori, pentru că acest teren are nevoie de infrastructură şi reamenajare. Hotelul va fi ridicat pe locul a patru căsuţe vechi, deja casate. Nimic nu a fost distrus, poate vreo doi copaci sălbatici, dar există autorizaţiile necesare. Totul e legal”, a spus directorul centrului „Moldexpo”, Arcadie Andronic.

Direcţia arhitectură a Primăriei Chişinău a confirmat existenţa certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construcţie, emise în lunile martie şi noiembrie ale anului curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?