X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Un polițist din Bălți riscă pînă la zece ani de închisoare

10 dec. 2013,, 10:25   Societate
2531 0
Foto: pravo.ru
Urmărirea penală pe numele unui inspector de patrulare rutieră din Bălți a fost încheiată, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor. Inspectorul este acuzat de corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu, anunță Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, în decembrie 2012 poliţistul a ridicat în mod abuziv și neîntemeiat permisul de conducere al unui taximetrist, fără a întocmi un proces verbal, aşa cum prevede legea. Ulterior inspectorul a extorcat de la şofer 1500 de lei pentru a-i restitui permisul şi a nu-l trage la răspundere contravenţională pentru pretinsele încălcări ale regulilor de securitate a circulaţiei rutiere. În octombrie curent inspectorul a fost reţinut în flagrant de procurorii şi ofiţerii anticorupţie imediat după primirea banilor.

În prezent polițistul se află în arest la domiciliu, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la cinci pînă la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi de pînă la 60 de mii de lei. Cazul a fost cercetat de Serviciul Nord al Procuraturii anticorupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?