Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Premierul Thailandei a anunțat dizolvarea Parlamentului

9 dec. 2013,, 12:35   Externe
2792 0
Foto: vk.com
Premierul Thailandei, Yingluck Shinawatra, a anunțat luni dizolvarea Parlamentului, în timp ce mii de manifestanți au invadat străzile capitalei Bangkok pentru a-i cere demisia, transmite AFP.

'Pe baza consultărilor cu diversele părți, am supus dizolvarea Parlamentului' aprobării regelui, a spus ea în cursul unei alocuțiuni televizate, la o zi după demisia în masă a deputaților Partidului Democrat (din opoziție).

Yingluck Shinawatra a cerut, totodată, organizarea alegerilor legislative 'cît mai curînd'. 'Voi consulta Comisia electorală pentru a fixa data alegerilor cît mai curînd', a declarat ea.
În același timp, liderul manifestanților din Thailanda și-a îndemnat susținătorii 'să își continue lupta', în pofida anunțului prim-ministrului de a dizolva Parlamentul.

'Lupta va continua. Scopul nostru este de a face să cadă regimul Thaksin', a afirmat Suthep Thaugsuban într-o aluzie la Thaksin Shinawatra, fratele premierului, acuzat de opoziție că să află la conducerea executivului, deși trăiește în exil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?