Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Guvernul a inițiat modernizarea Aeroportului Chișinău încă în 2008. Unde au ajuns banii? (VIDEO)

9 dec. 2013,, 12:00   Societate
4111 3
Foto: noi.md
Cabinetul de miniștri a contractat în 2008 un împrumut de la BERD și BEI pentru modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar banii ar fi fost împărțiți de guvernarea comunistă de pe atunci și conducerea Aeroportului. O informație în acest sens a fost făcută publică de liderul Asociației pentru Prevenirea și Combaterea Crimelor economice și Corupției, Andrei Donică, în cadrul unei conferințe de presă.

„Pe 18 decembrie 2008, BERD și BEI au acordat bani guvernării prin împrumut pentru a moderniza Aeroportul, așa cum ni se invocă astăzi. N-am putut găsit anexa unde este indicat cîți bani au fost alocați. Acordul încă este în vigoare. El a fost semnat de către directorul Aeroportului, reprezentantul Guvernului și de oficiali ai BERD și BEI. Acești bani au ajuns în buzunarul cuiva. Banii au fost împărțiți de guvernarea comunistă, dar și reprezentanții aeroportului”, a spus Donică.

Liderul asociației a vorbit și despre decizia de concesionare a Aeroportului, reiterînd faptul că hotărîrea respectivă ar fi fost luată în mod ilegal în anul 2012 de către fostul premier Vlad Filat, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța. Potrivit lui, sesizarea depusă la Curtea Constituțională de grupul reformatorilor liberali pe marginea problemei a fost o farsă, fiind făcută la comanda unor lideri politici.

„Sesizarea reformatorilor a fost o farsă. Ea a fost formulată în așa fel încît să primească acel răspuns de la Curtea Constituțională. Aceste persoane nu au interesul să facă dreptate, ei joacă cărțile lui Filat și ale lui Plahotniuc”, a menționat Donică.

Liderul Asociației pentru Prevenirea și Combaterea Crimelor Economice și Corupției susține că va depune o sesizare la Procuratura Generală în care va cere investigarea ilegalităților comise în raport cu Aeroportul Internațional Chișinău, atît în ceea ce privește concesionarea acestuia, cît și în privința contractului de împrumut semnat de Guvern cu BEI și BERD în 2008. Totodată, reprezentanții asociației intenționează să depună repetat o sesizare la Curtea Constituțională prin intermediul avocatului parlamentar.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?