Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ianukovici și Putin s-au întîlnit la Soci și au discutat despre parteneriatul strategic

6 dec. 2013,, 17:36   Externe
4722 0
Foto: fi.ill.in.ua
Președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, s-a întîlnit vineri cu omologul său rus Vladimir Putin, întîlnirea avînd loc la Soci, în sudul Rusiei, unde liderul de la Kiev a făcut o escală după vizita efectuată în China.

''Cei doi șefi de stat au discutat aspecte legate de colaborarea economică și comercială în diferite sectoare ale economiei și probleme privind pregătirea viitorului Acord de parteneriat strategic'', se arată într-un scurt comunicat al serviciului de presă al președinției ucrainene, citat de Interfax-Ukraina.

Întîlnirea a fost confirmată de Kremlin. ''Președintele Ucrainei a efectuat o escală în orașul Soci în drum spre țară, venind din China. În cadrul acestei scurte vizite de lucru (la Soci) au fost discutate probleme actuale în relațiile bilaterale ruso-ucrainene, precum și probleme legate de pregătirea apropiatei reuniuni de la Moscova a Comisiei interguvernamentale Rusia-Ucraina'', a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al șefului statului rus, citat de ITAR-TASS.

Agenția de presă rusă amintește că premierul rus Dmitri Medvedev l-a primit miercuri la Moscova pe vicepremierul ucrainean Iuri Boiko și că părțile au convenit cu această ocazie să-și intensifice cooperarea în diferite domenii. ''Pentru a continua cooperarea, noi ne-am înțeles — și cu președintele Ucrainei, și cu premierul (Mykola Azarov) — să intensificăm colaborarea în toate direcțiile'', a afirmat Dmitri Medvedev la întîlnirea cu vicepremierul ucrainean, subliniind totodată că Ucraina rămîne ''un important partener strategic al Rusiei''.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?