Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

PCRM critică declarația lui Timofti cu privire la riscul unor provocări (VIDEO)

5 dec. 2013,, 12:38   Politică
4574 2
Foto: noi.md
Deputații din fracțiunea Partidului Comuniștilor s-au arătat nemulțumiți astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, de declarația făcută de șeful statului, Nicolae Timofti, în cadrul întrevederii sale cu secretatul de stat al SUA, John Kerry. Asta după ce președintele a spus că în curînd ar putea avea loc provocări în Transnistria și Găgăuzia, organizate de Federația Rusă. De asemenea, deputații PCRM s-au arătat nemulțumiți că Nicolae Timofti a solicitat SUA ajutor pentru asigurarea securității în regiunea transnistreană.

„Invităm la audieri ministrul de externe, Natalia Gherman, și directorul SIS, Mihai Balan, să vină în plen să ne dea explicații – ce fel de provocări așteaptă în regiunea transnistreană și în Găgăuzia. Totodată, să ne spună ce fel de asistență militară a solicitat de la John Kerry”, a spus deputatul comunist Grigore Petrenco astăzi, la ședința Parlamentului.

În cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat al SUA, președintele Nicolae Timofti a solicitat Statelor Unite ale Americii ajutor pentru asigurarea securității în regiunea transnistreană. De asemenea, el a spus că Rusia își consolidează prezența militară în regiunea separatistă transnistreană și că, în timpul apropiat, se așteaptă la provocări în regiunea transnistreană și în cea găgăuză.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?