Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare va începe în 2014 (VIDEO)

3 dec. 2013,, 14:05   Societate
3948 1
Foto: noi.md
Astăzi a fost dat startul licitației pentru reconstrucția capitală a bulevardului Ștefan cel Mare, a străzilor Constantin Negruzzi și Vasile Alecsandri. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, care susține că lucrările de reparație a celor trei străzi vor începe în aprilie 2014 și vor dura pînă la mijlocul anului 2015.

„Este proiectul de cea mai mare anvergură în ceea ce privește reconstrucția străzilor. Proiectul va duce la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, reabilitarea rețelelor subterane, modernizarea iluminatului public, crearea locurilor de parcare și schimbarea mobilierului stradal. Vorbim de un proiect sută la sută european, finanțat de BERD și BEI”, a precizat Chirtoacă.

Deși anterior se anunța că odată cu reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare cîteva sute de arbori de pe marginea drumului vor fi defrișați, Chirtoacă a negat această informație, precizînd că vor fi tăiați doar copacii care prezintă pericol de prăbușire. Costul total al proiectului, care presupune reconstrucția a șase străzi din centrul capitalei, se ridică la 30 de milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă este acordată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, iar altă parte va fi alocată de serviciile primăriei.

Potrivit primarului, la licitația pentru reparația străzilor vor putea participa doar antreprenori cu experiență în modernizarea drumurilor urbane, care au cifră medie de afaceri anuală nu mai mică de 15 milioane de euro. Ofertanții vor putea depune actele pînă pe 12 februarie 2014, la Direcția transport.

„Nu avem companie în Moldova care ar dispune la ora actuală de o asemenea experiență și ar întruni condițiile necesare. Ofertele pe care le așteptăm trebuie să se ridice la nivel internațional. Prin aceasta municipiul confirmă că aduce experiența internațională în țară și mișcă lucrurile înainte”, a menționat Chirtoacă.

Lucrările de reconstrucție a celor trei străzi din centrul capitalei urmează să înceapă în 2014. Circulația transportului pe aceste artere va fi redirecționată, pentru perioade scurte de timp, în funcție de necesitate, anunță responsabilii de la primărie. La cea de-a doua etapă a proiectului urmează să fie reparate integral străzile Tighina, 31 August 1989 şi Alexandru cel Bun. Precizăm ca cele șase străzi urmează a fi reconstruite în baza unui credit acordat de BERD și BEI. Contractul de împrumut a fost semnat de primărie în decembrie 2011.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?