Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Expert: Moldova nu demonstrează că e pregătită pentru compromisuri cu Transnistria

3 dec. 2013,, 10:08   Societate
2467 0
Foto: mfa-pmr.org
Pe fundalul "Succesului de la Vilnius", Republica Moldova nu demonstrează că ar fi pregătită să găsească compromisuri cu Transnistria", consideră ex-ministrul afacerilor externe a autoproclamatei rmn, Vladimir Iastrebciak.

Comentînd la solicitarea agenţiei "Infotag" posibila dezvoltare a situaţiei după parafarea la Vilnius a Acordului de asociere RM-UE, expertul a spus că "pentru coaliţia de guvernare aceasta este unica metodă de a se menţine la guvernare".

Potrivit lui Iastrebciak, "iluzii şi aşteptări deosebite, precum şi motive de bucurie partea transnistreană nu are".

"Chişinăul continuă să fie activ şi consecvent în procesul de integrare europeană şi nu demonstrează că ar fi pregătit pentru a găsi compromisuri cu Transnistria. Într-o astfel de situaţie este logic să ne aşteptăm la o ulterioară extindere a proceselor centrifuge, deoarece iniţiativele părţii transnistrene cu privire la dezvoltarea zonei regionale de liber schimb între Republica Moldova şi rmn, formele interacţionării economice nu au primit răspuns din partea moldovenească", a reiterat expertul.

Politologul a numit principala miză a Chişinăului - "sprijinul din partea UE", care pe fundalul Ucrainei va susţine mai activ "istoria de succes" a Moldovei.

Fostul diplomat a presupus că în această situaţie şi Chişinăul şi Tiraspolul se apropie de "o ulterioară opunere economică de proporţii şi principalul subiect va fi nu cum să o evităm, dar cine va fi mai pregătit pentru aceasta".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?