X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primii trei pași ce urmează a fi implementați de Republica Moldova după parafarea Acordului de asociere cu UE

2 dec. 2013,, 10:51   Societate
4972 3
Foto: noi.md
După parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova urmează să schimbe paradigma de dezvoltare economică. Autoritățile de la Chișinău își propun să dezvolte o economie bazată pe investiţii. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă de către viceministrul economiei, Octavian Calmîc, relatează NOI.md.

Octavian Calmîc susține că din acest moment Republica Moldova are foarte mult de lucru în plan economic. ”În primul rînd, trebuie efectuată modernizarea cadrului juridic în tot ceea ce ţine de mediul de afaceri. Deci trebuie să fie un mediu de afaceri prietenos. În al doilea rînd, trebuie să fim preocupaţi de investitorii străini, să dăm posibilităţi mai mari, să dăm o stabilitate atît economică, cît şi pe toate celelalte dimensiuni care sînt aşteptate de către investitorii noştri şi, sigur, să menţinem acelaşi tempo în reformele noastre, zi de zi, pe care noi le continuăm”, a precizat viceministrul.

În cazul unei eventuale asocieri a Republicii Moldova cu UE, funcționarul declară că economia țării va crește substanțial. ”Estimările demonstrează o creştere a exportului de plus 16% şi o creştere a produsului intern brut cumulativ de 5,5%. Totul depinde în ce măsură agenţii economici din Republica Moldova vor valorifica aceste oportunităţi. Eu cred că la o implementare şi la o creştere a competitivităţii produselor noastre autohtone, aşteptările pot să fie mult mai multe”, a adăugat Octavian Calmîc.

Amintim că vineri, 29 noiembrie, Republica Moldova a parafat în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius Acordul de asociere cu UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?