X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ghevorghean: Politica ”multiculturalismului” a eșuat în Europa (VIDEO)

30 noi. 2013,, 15:30   Societate
5078 5
Foto: noi.md
Una dintre principalele probleme cu care se confruntă în prezent Europa, în afară de cea economică, este legată de țările mai sărace. Este vorba de problema migrației. De această părere este cunoscutul politolog și orientalist rus Karine Ghevorghean, și a fost exprimată la o întrevedere în cadrul Clubului Media Internațional ”Format-A3”, care s-a desfășurat la Chișinău. Potrivit lui Ghevorghean, mai mulți specialiști europeni deja au recunoscut că politica ”multiculturalismului” a eșuat.

”Statele UE se îneacă cu această problemă. În Europa sosesc migranți cu valori culturale și modele de viață total diferite. Aceștea modifică landșaftul social, economic și cultural din aceste țări. Migranții nu se integrează în comunitățile locale și nu se conduc de normele de conduită și obiceiurile locale. Astfel, în comunitatea gazdă se acumulează nemulțumiri, iar indivizi ca Breivik în Norvegia pun mîna pe armă”, a menționat politologul.

Ghevorghean a subliniat că în cazul asocierii cu UE statele respective trebuie să se aștepte la fluxuri de migranți din Africa, Orientul Apropiat, Asia, care vor fi îndreptate de Bruxelles în aceste țări postsovietice depopulate.

”Noilor membri ai UE, statelor Baltice, deja li s-a propus să primească sute de mii de reprezentanți ai țărilor arabe, în locul celor 600 de mii de băștinași plecați peste hotare în căutarea unui loc de muncă. UE neapărat va stabili pentru Moldova și Ucraina o cotă pentru pakistanezi, afgani etc. Anume pentru aceasta UE are nevoie acum de aceste țări. Trebuie de înțeles acest lucru, iar această problemă este inevitabilă după aderarea la UE”, a subliniat Ghevorghean.

În cadrul întrevederii Karine Ghevorghean a abordat subiectul ”Europa contemporană: ce se ascunde în spatele tendințelor de extindere?”, răspunzînd cît de mult coincid scopurile și tendințele membrilor UE cu cele ale statelor care doresc să devină membre asociate cu această structură geopolitică. Ghevorghean s-a referit și la posibilele scenarii pentru Moldova.

La eveniment au participat studenți, jurnaliști, politologi și experți.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?