Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Imaginea care a creat panică în America (VIDEO)

30 noi. 2013,, 14:30   Ştiinţă şi IT
6210 0
Foto: obozrevatel.com
Pe rîul Sheyenne din satul american Dakota de Nord a fost observată o formaţiune ciudată – o masă circulară de gheaţă, aflată într-o mişcare de rotaţie, şi care părea să-şi mărească dimensiunile. Impresionaţi de aspectul bizar al obiectului, unii s-au gîndit poate la ceva extraterestru, dar oamenii de ştiinţă spun că este vorba despre un fenomen natural, chiar dacă relativ rar întîlnit.

Discul de gheaţă cu diametrul de cca. 17 m şi care se rotea în apele rîului a fost zărit, în urmă cu cîteva zile, de inginerul pensionar George Loegering, aflat la vînătoare.

În zonele cu climă rece, asemenea discuri se pot forma iarna în apele unor rîuri cu curgere rapidă. Fotografii şi clipuri video postate online arată că asemenea formaţiuni au mai fost observate în Canada, Anglia, Suedia, în timpul iernii.

Există multe teorii care încearcă să explice formarea acestor discuri. Specialiştii de la National Weather Service consideră că ele apar datorită faptului că aerul dens şi rece duce la îngheţarea apei de la suprafaţă pe mici porţiuni; aceste aşchii de gheaţă plutitoare, prinse într-un vîrtej al apelor rîului, se aglomerează într-o formaţiune rotundă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?