Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ce spun oamenii despre majorarea costului poliței de asigurare în medicină (VIDEO)

30 noi. 2013,, 11:30   Societate
5170 4
Foto: noi.md
Societatea critică du decizia Ministerului Sănătății de a majora costul primei de asigurare în medicină începînd cu ianuarie 2014. Cel puțin astfel arată un sondaj realizat de echipa NOI.md pe străzile Chișinăului.

Oamenii spun că este o decizie exagerată întrucît serviciile în domeniu lasă de dorit. ”Nu consider normal lucrul ăsta pentru că banii investiți nu au un feedback. Problema constă în programările la medic. Niciodată nu ești sigur cînd și cum vei fi deservit”, a spus un tînăr.

Un alt locuitor al capitalei susține că în acest caz cel puțin statul trebuia să majoreze și salariile. ”Trebuie tot de atîtea ori să mărească și salariul ca oamenii să nu simtă această greutate. Pentru că acum și așa salariile sînt mici”.

O altă femeie spune că nu vede mare beneficiu în această poliță de asigurare. ”Cînd mergi la operație oricum trebuie să plătești. Apoi orice injecție sau picurătoare este contra-plată”.

Potrivit Ministerului Sănătății, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală se va majora în anul 2014 de la 7% la 8%, adică cu aproape 740 de lei mai mult, și va constitui 4056 de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?