Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Lupu: Niciodată Moldova nu se va uni cu România! Moldovenii au identitatea lor

30 noi. 2013,, 10:10   Politică
9963 12
Foto: tribuna.md
Fostul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, actualmente președintele PDM, Marian Lupu, spune că „niciodată” nu va exista o unire a Republicii Moldova cu România. Declarația a fost făcută presei cu ocazia summitului Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, de la Vilnius, Lituania, notează ziare.com, citat de UNIMEDIA.

„Niciodată! Moldovenii au identitatea lor, după aproape 23 de ani de independență, sondajele arată că 80% se consideră moldoveni", a răspuns Lupu.

Liderul Partidului Democrat consideră ca parafarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeana reprezintă un moment istoric pentru moldoveni și deschide drumul integrării europene a Moldovei.

Întrebat despre eventuale reacții ale Rusiei la această parafare, cum ar fi recunoașterea independenței Transnistriei, Lupu nu crede că acest lucru este posibil.

Miercuri seară, președintele României, Traian Băsescu, a declarat că următorul proiect fundamental al României, după aderarea la NATO și UE, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?