Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Expert: Protestul comuniștilor, dar și plecarea liderilor coaliției la Vilnius, sînt acțiuni electorale

29 noi. 2013,, 15:03   Societate
3570 0
Foto: europalibera.org
Protestele anti-summit organizate în aceste zile de comuniști reprezintă o încercare de a mobiliza electoratul PCRM și a-l menține în formă. Opinia aparține analistului politic Cornel Ciurea și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit analistului, mitingurile anti-summit ne demonstrează încă o dată că societatea este divizată politic în două tabere, care își doresc lucruri absolut diferite. Pe de o parte e vorba de cei care optează pentru integrarea europeană și de cealaltă – de cei care vor aderarea la Uniunea Vamală.

“Nu cred că protestul comuniștilor reprezintă o amenințare la adresa societății. Este vorba de o marcare mai provocatoare a poziției comuniștilor față de acest proces de apropiere de Uniunea Europeană. Nu este nimic ieșit din comun. Comuniștii își mobilizează de fapt propriul electorat și îl ține în formă pentru ca să nu uite că PCRM îi apără interesele. Astfel de acțiuni sînt necesare, pentru că ne arată că Moldova este de fapt o țară cu două identități”, a spus Ciurea.

Analistul consideră că atît reprezentanții PCRM, cît și cei ai coaliției de guvernare își pregătesc terenul pentru viitoarele alegeri parlamentare, iar acțiunile ambelor tabere au un caracter electoral. În acest context analistul a subliniat lipsa președintelui Nicolae Timofti la summitul de la Vilnius.

“Mitingul comuniștilor constituie o acțiune la fel de electorală ca și plecarea liderilor coaliției de guvernare la summitul de la Vilnius, fără președintele Nicolae Timofti”, a opinat Cornel Ciurea.

Amintim că membrii și susținătorii PCRM au pichetat ieri sediul Misiunii UE la Chișinău. Acțiunea de protest a comuniștilor va dura pînă sîmbătă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?