Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

OSCE a susținut scoaterea din Transnistria a 100 tone de pesticide

29 noi. 2013,, 11:05   Societate
3425 0
Foto: rambler.ru
Patruzeci de tone de pesticide inutilizabile rămase din timpurile sovietice au părăsit joi Transnistria pentru a fi lichidate în siguranţă în Germania.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la misiunea OSCE în Republica Moldova, pesticidele cu termenul de valabilitate expirat au fost transportate cu sprijinul financiar şi tehnic al Misiunii OSCE în Moldova. "Aceste substanţe chimice nu prezintă doar o ameninţare pentru mediu şi sănătatea populaţiei, dar mai sînt o povară pentru autorităţile responsabile de locurile de stocare a acestora", a spus șeful adjunct al Misiunii OSCE în Moldova, Jan Plesinger.

Potrivit diplomatului, proiectul "contribuie şi la dialogul, cooperarea şi consolidarea încrederii între ambele maluri ale rîului Nistru". Oficialul a menţionat că aceasta este etapa finală a proiectului, în cadrul căruia circa 100 de tone de substanţe periculoase de pe malul stîng al rîului Nistru vor fi eliminate.

În urma unei solicitări din partea autorităţilor transnistrene, OSCE a elaborat un proiect pentru finanţarea lichidării a circa 100 de tone de pesticide inutilizabile. În luna februarie 2013 Misiunea OSCE în Republica Moldova şi Ministerul Mediului au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru facilitarea tranzitării internaţionale în condiţii sigure a pesticidelor inutilizabile stocate în Transnistria. În conformitate cu evaluările experţilor, din regiune mai trebuie evacuate alte cîteva sute de tone de pesticide.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?