X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Colaborator SIS, acuzat de provocarea unui accident rutier(VIDEO)

28 noi. 2013,, 14:05   Societate
4070 0
Foto: noi.md
Un colaborator al Serviciului de Informații și Securitate este acuzat de un grup de persoane că ar fi provocat în septembrie 2012 un accident rutier soldat cu mai mulți răniți, în timp ce s-ar fi aflat în stare de ebrietate a volan. Persoanele implicate spun că procurorii care au instrumentat cazul au mușamalizat întregul accident, iar funcționarul a scăpat basma curată, după ce ancheta a fost tergiversată. Acuzația a fost adusă de avocatul Vitalie Țaulean și de presupusele victime ale accidentului rutier produs în satul Bardar, raionul Ialoveni.

După cum povestesc persoanele implicate în accident, mașina uneia dintre victime, care staționa pe marginea drumului, a fost lovită frontal, în plină viteză, de automobilul în care se afla angajatul SIS-ului. În urma impactului automobilul a fost proiectat la cîțiva metri distanță, iar două femei și copiii acestora au fost răniți și internați la spital. Deși, inițial bărbatul și-ar fi recunoscut vina și ar fi vrut să ajungă la o înțelegere cu victimele, ulterior el și-a schimbat poziția.

„Toate încercările noastre de a trage la răspundere persoana vinovată de accident au suferit eșec, din cauză că procurorii își acoperă reciproc infracțiunile. Vinovatul s-a înțeles cu criminalii de la Procuratura Ialoveni și nici măcar nu a fost tras la răspundere contravențională pentru provocarea unui accident în care puteau fi omorîte mai multe persoane”, spune avocatul Vitalie Țaulean.

Potrivit avocatului, mai multe date din acest dosar au fost falsificate, iar procurorii care au cercetat cazul au comis abuz în serviciu pentru a-l scăpa de pedeapsă pe colaboratorul SIS. Juristul spune că instanța a eliberat o ordonanță de neîncepere a urmării penale pe numele acestuia și în același timp a dispus tragerea la răspundere contravențională a uneia dintre victimele accidentului, Mariana Luchița, care se afla la volanul mașinii în momentul impactului.

„În urma accidentului eu și copii mei minori am fost internați la spital. Unul dintre copii a suferit contuzie. Indignarea mea a fost pînă la ceruri. În loc să fiu apărată de organele de drept, eu am fost învinuită. Ofițerul de urmărire penală m-a interogat din start, de parcă eu aș fi vinovată de producerea accidentului”, a spus Mariana Luchița.

Cele două femei implicate în accident spun că starea lor de sănătate și a copiilor lor s-a înrăutățit în urma rănilor suferite în timpul accidentului. Procesul de judecată în acest caz este încă în derulare, Mariana Luchița fiind suspectată de producerea accidentului. Ea riscă să fie trasă la răspundere contravențională, mai spune avocatul Vitalie Țaulean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?