Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ultima oră! Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru Moldova

27 noi. 2013,, 14:26   Politică
8540 14
Foto: bnr.bg
Comisia Europeană a propus astăzi ca cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrie să circule fără vize în spațiul Schengen. Solicitarea vine în contextul progreselor obținute de Moldova în realizarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, transmite NOI.md.

"Îmi face plăcere să vin cu propunerea privind eliminarea obligativității vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova care dețin pașaport biometric. Doresc să felicit autoritățile Republicii Moldova pentru eforturile lor în implementarea reformelor cheie și realizările importante pe care le-au făcut. Posibilitatea de a călători în UE fără vize va facilita și mai mult relațiile dintre persoane în consolidarea afacerilor, legăturilor sociale și culturale dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Sper că și alți parteneri din Est care doresc să călătorească fără viză în UE vor continua să depună eforturi pentru realizarea acestui important obiectiv", a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström.

Propunerea privind liberalizarea regimului de vize urmează să fie discutată în cadrul Parlamentului European și Consiliul UE.

Anterior preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunțat despre faptul că Comisia Europeană va propune anularea regimului de vize pentru Moldova imediat după Summitul Parteneriatului Estic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?