X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Barroso: Comisia Europeană va propune anularea regimul de vize pentru Moldova

15 noi. 2013,, 13:10   Politică
5514 6
Foto: topnews.in
Imediat după summitul Parteneriatului Estic, Comisia Europeană va propune să fie anulat regimul de vize pentru cetățenii moldoveni în Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, după prezentarea raportului referitor la progresele înregistrate de Moldova în realizarea Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize, transmite NOI.md.

Jose Manuel Barroso a declarat că raportul comisiei denotă că Moldova respectă toate etaloanele stabilite. “Mă bucur să pot anunța astăzi că, după mari eforturi făcute de autoritățile Moldovei în ultimii trei ani, din raportul Comisiei privind liberalizarea regimului de vize, tragem concluzia că Moldova respectă toate etaloanele stabilite. La următorul summit al Parteneriatului Estic vom prezenta o propunere de a se ridica obligativitatea vizelor pentru cetățenii moldoveni”, a spus Barroso.

Potrivit lui, acesta ar fi un lucru bun pentru cetățenii R. Moldova și este un pas important în calea Moldovei spre integrarea în Uniunea Europeană.

Oficialul a conchis că integrarea europeană a Moldovei trebuie să devină o realitate.

Menționăm că următorul summit al Parteneriatului Estic va avea loc la 28-29 noiembrie 2013 la Vilnius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?