Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Notar condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu

27 noi. 2013,, 10:57   Societate
4175 0
Foto: hotnews.md
Un notar a fost condamnat la trei ani de închisoare și va trebui să achite un prejudiciu în valoare de peste 100 de mii de euro, fiind recunoscut vinovat de abuz în serviciu.

Notarul a fost învinuit de procurori că în iulie 2008, după întocmirea şi autentificarea contractului de vînzare-cumpărare a unui imobil, i-a eliberat vînzătorului, din arhiva biroului său originalul contractului anterior, care atesta dreptul de proprietate al acestuia asupra imobilului proaspăt vîndut.

În continuare, în urma acţiunilor abuzive ale notarului vînzătorul a prezentat contractul vechi unui alt notar, cu solicitarea autentificării unui contract de împrumut în suma de 60 de mii de euro, punînd în gaj imobilul deja vîndut. Astfel, prin eliberarea originalului contractului de vînzare-cumpărare vechi, notarul a prejudiciat interesele unei societăţii şi a generat posibilitatea prejudicierii unei alte persoane.

Notarul a fost condamnat la 3 ani de închisoare și nu va mai avea dreptul să practice activitatea notarială pe un termen de 5 ani. Judecătoria sectorului Buiucani a dispus suspendarea condiţionată a executării acestei pedepse pe un termen de probă de 3 ani. De asemenea, notarul urmează să achite prejudiciul material în valoare de peste 114 mii de euro, 10 mii de lei în calitate de prejudiciu moral şi cheltuieli de asistenţă juridică în sumă de 5 mii de lei. Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?