X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

MIEPO a început colectarea propunerilor pentru Programul "Promovarea exportului şi atragerea investiţiilor"

26 noi. 2013,, 10:50   Economie
4656 2
Foto: newsmoldova.md
Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a lansat acțiunea de colectare a propunerilor pentru Programul "Promovarea exportului şi atragerea investiţiilor", comunică NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, atragerea investiţiilor străine, promovarea şi dezvoltarea exportului de mărfuri şi servicii, diversificarea pieţelor de desfacere, îmbunătăţirea imaginii ţării, precum şi activizarea eforturilor guvernului pentru implementarea politicii de stat în acest domeniu reprezintă prioritățile cheie ale Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului (MIEPO).

În acest scop MIEPO, în calitatea sa de organ responsabil de gestionarea Programului "Promovarea exportului şi atragerea investiţiilor", a lansat acțiunea de colectare a propunerilor de proiecte pentru anul 2014. Proiectele pot fi expediate pînă la data de 6 decembrie curent. În acest context, Ministerul Economiei a făcut un îndemn de a expedia cele mai interesante proiecte, care corespund criteriilor stabilite de MIEPO.

Programul tinde a fi un instrument eficient pentru implementarea priorităților Strategiei de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor pentru anii 2006-2015, ce constau în atragerea investiţiilor străine şi promovarea produselor autohtone pe piețele externe, reprezentînd elementele-cheie ale dezvoltării economice a ţării.

Proiectele propuse şi selectate pentru finanțare trebuie să contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internaţional, a climatului investiţional, dar şi a oportunităţilor investiţionale şi de export ale Republicii Moldova, asigurîndu-se suport investiţiilor străine directe şi atragerea noilor investiţii străine etc. Mai multe informații privind criteriile de eligibilitate pentru Programul "Promovarea exportului şi atragerea investiţiilor" puteţi găsiți pe site-ul MIEPO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?