Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Presa: Comuniștii sînt pe cale de a anunța numele succesorului lui Voronin

26 noi. 2013,, 02:25   Politică
7385 6
Foto: ruvr.ru
Acțiunea comuniștilor care a avut loc sîmbătă, 23 noiembrie, în centrul Chișinăului, a fost apreciată ambiguu de analiștii politici, dar și de oamenii de rînd adunați în piață.

Evenimentul care a durat trei ore a lăsat în urmă două întrebări: ce urmează și cine îl va înlocui pe Voronin, scrie "Komsomolskaia Pravda în Moldova".

O parte dintre cei adunați după marșul comunist în jurul clădirii guvernului au rămas nedumeriți, pentru că nimeni nu le-a spus cînd și cum va continua lupta.

"Se vede că și eu sînt printre cei care nu înțeleg. A fost declarat că revoluția de catifea se va termina cu marșul asupra Chișinăului, care va genera demisia guvernului și dizolvarea parlamentului. Marșul a avut loc. Dizolvarea și demisia – nu. Revoluția s-a încheiat ? Sau a fost un marș intermediar? S-a declarat, de asemenea, că aceasta este o acțiune nelimitată și " nu vom pleca pînă ... " , iar în final oamenilor li s-a spus "mulțumim, predați steagurile". Eu nu mă pricep la politică și revoluții, dar am o disonanță cognitivă clară", - se spune într-unul din comentariile tipice cu privire la acest subiect pe Facebook.

Informații exacte cu privire la modul în care comuniștii vor să lupte cu autoritățile în continuare, nu sînt. Se zvonește că careva acțiuni sînt programate pentru marți , 26.

Nu se dă răspuns și la o altă întrebare nu mai puțin importantă, problema succesorului lui Voronin. Unii analiști politici presupun că acesta ar putea fi comunistul Iuri Muntean, secretarul executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist, inclusiv pe motiv că el a condus "acțiunea anului".

Însuși Muntean a recunoscut că " Voronin nu poate avea succesori".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?