X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Unioniştii intenţionează să încercuiască duminică clădirea guvernului

25 noi. 2013,, 12:10   Societate
2660 2
Foto: jurnal.md
Un lanţ uman sub forma unei uriaşe hore va fi creat în jurul clădirii guvernului de la Chişinău cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire.

Potrivit agenţiei "Infotag", organizatorii evenimentului, "Acţiunea 2012", susţin că evenimentul se va desfăşura sub genericul ,,ÎnCercUnirea Guvernului" duminică, 1 decembrie, cu pornire din scuarul liceului "Gheorghe Asachi", de la ora 14:00.

"Prin acest gest va fi descrisă modalitatea prin care Basarabia va reveni la Patria-Mamă: prin unirea tuturor, în acelaşi efort, mînă de mînă. Clădirea executivului îi reprezintă pe toţi românii dintre Prut şi Nistru, iar cercul viu – Ţara", au comunicat organizatorii.

De asemenea, organizaţiile unioniste din Republica Moldova au decis să realizeze un program comun care va include depuneri de flori, activităţi sportive, concert, focuri de artificii şi care va fi anunţat în zilele ce urmează.

La 1 decembrie, în România se sărbătorește Ziua Marii Uniri. Aceasta este marcată din 1 decembrie 1918, cînd Banatul, Transilvania, Bucovina de Nord şi Basarabia s-au unit cu Regatul României.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?