X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Merkel vrea să discute cu Putin despre "Parteneriatul Estic"

24 noi. 2013,, 10:03   Externe
6128 5
Foto: zn.ua
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că ar dori să discute cu președintele Putin despre relațiile cu vecinii Rusiei din rîndul fostelor republici sovietice, - transmite RIA Novosti - Ucraina.

"Partea rusă consideră că participarea la "Parteneriatul Estic" cu Uniunea Europeană este îndreptată împotriva Rusiei. Aceasta nu este așa", - a declarat cancelarul german în adresarea video.

Merkel a menționat că Rusia exercită presiuni politice asupra vecinilor săi. Anume prin această circumstanță ea a explicat refuzul guvernului Ucrainei de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Joi, 21 noiembrie, Ucraina a suspendat pregătirile pentru semnarea acordului cu UE din cauza necesității de a dezvolta relațiile comerciale și economice cu Rusia și țările CSI.

După aceea oficialii de la Kiev au propus tratative trilaterale în această problemă, invitînd Rusia la dialog. Președintele FR, Vladimir Putin, și-a exprimat acordul de principiu cu ideea, însă autoritățile UE au declarat că nu văd nici un motiv pentru a conecta Moscova la procesul de negociere.

Decizia de a suspenda procesul de integrare europeană a Ucrainei a generat o largă rezonanță în societate: în multe orașe ale țării au avut loc proteste. Opoziția ucraineană solicită autorităților să reia procesul de negociere. Cea mai amplă acțiune de protest a avut loc la Kiev în Piața Independenței și a fost numită neoficial " Euro-Maidan".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?