Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Voronin: RM va deveni o țară europeană doar aderînd la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan (VIDEO)

23 noi. 2013,, 15:55   Politică
10046 8
Foto : noi.md
Șansele R. Moldova de a deveni un stat european sînt reale în condițiile în care aceasta va adera la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Declarația aparține liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin și a fost făcută astăzi, în cadrul unui mitingul de amploare desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, transmite NOI.md.

Vladimir Voronin a subliniat că actuala guvernare nu a realizat nimic în patru ani de guvernare. ”Ne exprimăm disprețul față de acești oligarhi, cinovnici corupți, slugi ale unor criminali. Acești mîrlani nu au nici onoare, nici demnitate și nici responsabilitate. Ei distrug țara intenționat și planificat. Ei nu sînt în stare să le asigure oamenilor condiții minimale de viață. Actuala guvernare reprezintă mafia, simbolizează statul capturat și sărăcia. Această guvernare ne-a readus în anii 90.

Oamenii au pensia de cîteva sute de lei, salariile n-au fost majorate încă din 2009, sute de școli și spitale se închid”, a declarat Voronin.

Totodată, liderul PCRM susține că actuala guvernare intenționează să trădeze poporul la Summit-ul de la Vilnius. ”Ei ne mint pe toți. Semnează în secret diferite documente. Vom obține mare succes dacă în perioada apropiată vom adera la Uniunea Vamală. Asta înseamnă dezvoltarea economiei, creșterea bugetului, diminuarea tarifelor și prețurilor la produse. Asta înseamnă modernizare, o viață decenta pentru oameni. RM va deveni o țară europeană doar aderînd la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan”, a precizat Vladimir Voronin.

Amintim că la finele lunii curente, la Vilnius urmează să se desfășoare Summit-ul Parteneriatului Estic în cadrul căruia R. Moldova intenționează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?