X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

CNSM: Privatizările la pachet presupun concedieri în masă

23 noi. 2013,, 15:30   Societate
6187 1
Foto: ziar.jurnal.md
Sindicatele se arată îngrijorate de soarta salariaților întreprinderilor de stat scoase la privatizare. Acestea nu exclud că în urma înstrăinării obiectivelor va fi diminuat numărul de cadre, micșorate salariile și reduse garanțiile sociale, transmite NOI.md.

În acest sens, șeful Departamentului juridic din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM),Ion Preguza, informează liderii sindicali de la întreprinderile supuse privatizării că un rol important în asemenea situație îl are contractul colectiv de muncă.

”Este necesar de ținut cont că odată cu privatizarea nu poate avea loc automat concedierea în masă a angajaților. De aceea, insistăm asupra supravegherii stricteși respectării de către noul angajator a procedurii de concediere a salariaţilor”, a precizat Ion Preguza.

Amintim că în lista de privatizare sînt incluse 190 de societăţi pe acţiuni cu capital majoritar de stat, din sectorul energetic, bancar, agrar și industrial. În repetate rînduri, CNSM a sugerat guvernului să excludă din lista privatizărilor Fabrica de sticlă din Chișinău, sanatoriul ”Constructorul” și sanatoriul ”Moldova” din Truscaveț, Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?