X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Moldova și Rusia vor semna Acordul cu privire la siguranța produselor de origine vegetală

23 noi. 2013,, 09:30   Economie
6346 0
Foto : obzormd.com
Ministerele agriculturii Republicii Moldova și Rusiei vor semna Acordul cu privire la siguranța produselor de origine vegetală, comunică NOI.md. Documentul este pregătit pentru semnare și acum sînt în curs procedurile de aprobare interne ale acestuia.

Pentru aprofundarea cooperării bilaterale, părțile au luat decizia referitor la organizarea următoarei ședințe comune a colegiilor agricole ale Moldovei și Rusiei. Despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii de la Moscova a ministrului agriculturii şi industriei alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, cu ministrul agriculturii Federaţiei Ruse, Nicolai Fiodorov. În cadrul întrevederii Vasile Bumacov şi Nicolai Fiodorov au analizat nivelul actual al cooperării bilaterale din domeniul agrar, au discutat despre modul în care sînt realizate înţelegerile asupra cărora au convenit părţile în acest an la Chişinău la ședința comună a ministerelor agriculturii Republicii Moldova și Rusiei.

Părţile au apreciat înalt rezultatele cooperării eficiente în diverse domenii, în special, în cel de pregătire şi perfecţionare a cadrelor pentru complexul agroindustrial şi testării soiurilor de plante. Conlocutorii şi-au exprimat interesul reciproc faţă de realizarea proiectelor comune în domeniul creșterii animalelor de prăsilă, construcţiei de maşini agricole, precum şi în domeniul expoziţional.

Șefii ministerelor agrare au discutat, de asemenea, subiectele-cheie referitoare la exportul produselor alimentare, fructelor, legumelor şi producţiei vinicole moldoveneşti pe piaţa rusă, exprimîndu-şi mulţumirea de volumul impunător al schimbului de produse agricole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?