Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Voronin aduce acuzații grave funcționarilor UE

22 noi. 2013,, 03:14   Politică
11154 11
Foto: replika.md
Declarația a fost făcută de președintele PCRM, Vladimir Voronin, într-o emisiune radiofonică la ”Radio Moldova”, vorbind despre jocurile Bruxelles-ului cu Chișinăul și promisiunile privind regimul liber de vize pentru moldoveni.

Voronin a declarat că și guvernarea comunistă a negociat regimul liber de vize cu Uniunea Europeană, care ”putea fi acordat de foarte mult timp”. ”Uniunea Europeană și instituțiile europene s-au comportat obraznic cu Moldova toți acești ani. Ei acest regim liber de vize chiar și de 90 de zile puteau să ni-l ofere încă cu mulți ani în urmă., încă cînd eram la guvernare. Am insistat, avem documente în arhivele Parlamentului și Președinției, care demonstrează că noi insistam pe asupra acestui lucru”, a declarat Voronin.

Potrivit sursei citate, structurile europene au găsit o altă cale să deschidă ”portița” spre regimul liber de vize, numită ”ușa României”. ”Dacă moldoveanul dorește să obțină acest regim de vize trebuia să obțină cetățenia română. În așa fel au repetat ceea ce a făcut Hitler în anii 30 în regiunea Silezia a Poloniei, unde tuturor cetățenilor le-au dat documente de cetățean pe jumătate german și atunci cînd a trecut numărul mai mare de 70 la sută, Hitler a declarat că odată ce mai mult de jumătate din cetățenii acestui județ sînt germani, atunci de ce această regiune trebuie să aparțină Poloniei și nu Germaniei”, a explicat Voronin.

Fostul Președinte al Moldovei a accentuat că de fiecare dată cînd are întrevederi cu oficialii europeni îi întreabă despre interesul lor pentru Moldova. ”Toate jocurile care le fac în jurul Moldovei, nu le fac pentru Moldova, ei le fac împotriva Rusiei, le fac să nu lucrăm și să trăim bine cu Rusia și cu Ucraina”, a subliniat președintele PCRM.

La ultima întrevedere a Premierului Iurie Leancă cu președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso, ultimul a spus că Moldova ar putea obține regim liber de vize în 2014. O promisiune anterioară a fostului Premier demis pentru acte de corupție, Vladimir Filat, era că moldovenii vor circula liber prin UE de la finele anului 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?