Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Voronin: Saharneanu este trădător și agent KGB cu porecla Calypso (VIDEO)

21 noi. 2013,, 13:03   Politică
7646 8
Foto: noi.md
Replicile și acuzaţiile dure în Parlamentul Republicii Moldova se pare că au devenit un obicei. Înainte de a se îmbrînci astăzi în sala legislativului, deputații s-au poreclit şi s-au acuzat că sînt foşti agenţi KGB.

Totul a început de la faptul că deputatul liberal Valeriu Munteanu i-a replicat deputatei comuniste Alla Mironic că denumirea corectă a războiului din anii '40 ai secolului trecut este ”cel de-al Doilea Război Mondial”, şi nu ”Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

La rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a acuzat pe liberali că nu cunosc istoria și distrug Moldova cu declarații proromânești.

"Este istorie, băi, neamurilor. Voi conştientizaţi şi vorbiţi reieşind din istorie, dar nu din dorinţele voastre bolnave. Veniţi şi distrugeţi Moldova în fiecare zi, cu idiotismul vostru românesc. Cine sînteţi voi? Voi sînteţi acei... 50 de milioane de oameni au căzut în acest război. Voi... Leancă, care nu doreşte ca secera şi ciocanul să fie pe medalie. O să fie secera şi ciocanul pe alt loc, şi al lui Leancă, şi la toţi împreună. Nu fiţi aşa de deştepţi!" și-a manifestat indignarea Voronin.

Ulterior, în dispută a intervenit și deputatul liberal reformator Valeriu Saharneanu. "Noi ştim psihopatia lui pentru naţiunea română, dar el este parte. Pur şi simplu este un rătăcit al acestei naţiuni, care nu ştie ce face. Este un om bolnav şi îl rog să se abţină de la asemenea declaraţii", a ripostat Saharneanu.

La rîndul său, Vladimir Voronin a spus: "Saharneanu, tu toată viaţa, de cînd te-ai născut, eşti trădător. 'Кличка' (n.r. trad. porecla) ta este Calypso, de agent KGB. Dacă vrei, noi o să-ţi demonstrăm şi dosarele în care se arată pe cîţi oameni din acei pe care azi îi numeşti colegi, prieteni i-ai băgat la timpul respectiv la dubală. Calypso, linişteşte-te. Du-te de bună voie de aici şi nu încurca lumea".

Spiritele s-au calmat după ce spicherul Igor Corman a afirmat că îi este ruşine să asiste la asemenea discuţii şi ar trebui să le fie ruşine şi celorlalţi aleşi ai poporului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?