Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Socialiștii lansează propriul PACT (VIDEO)

21 noi. 2013,, 11:32   Politică
3456 1
Foto: noi.md
Socialiştii lansează iniţiativa semnării Pactului pentru o Moldovă modernă, economic puternică, independentă şi suverană. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă. Inițiativa socialiștilor vine la o săptămînă după ce și membrii Partidul Liberal Democrat din Moldova au propus semnarea unui Pact al responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană.

Igor Dodon a îndemnat partidele politice și societatea civilă să se alăture acestei iniţiative în vederea coagulării forțelor pentru contracararea fărădelegilor comise de actuala guvernare în domeniul economic, social şi politic, precum şi pentru promovarea vectorului estic de integrare a Moldovei, în Uniunea Vamală, iar în perspectivă – în cadrul Uniunii Euro-Asiatice. Potrivit lui Dodon, de astăzi încep consultările cu partidele ce sînt gata să se alăture acestui pact, iar consultările cu societatea civilă deja au demarat.

În același timp, liderul socialiştilor a menţionat că în cadrul campaniei “Moldova are nevoie de Altceva!”, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Moldovei, vor fi organizate întrevederi masive cu cetăţenii, care vor fi informați despre riscurile și consecinţele semnării acordurilor de la Vilnius, secretizate de guvernare, dar și avantajele aderării la Uniunea Vamală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?