X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Google va plăti 17 milioane de dolari pentru a pune capăt acţiunilor în instanţă împotriva sa în SUA

19 noi. 2013,, 17:30   Ştiinţă şi IT
3570 0
Foto: pcexpertos.com
Gigantul informatic Google a acceptat să plătească 17 milioane de dolari pentru a pune capăt acţiunilor în instanţă pentru supravegherea utilizatorilor de internet, în cadrul unui acord amiabil anunţat, luni, cu 38 de state americane, transmite AFP.

'Consumatorii ar trebui să poată şti dacă există alţi ochi care navighează cu ei pe internet. Supraveghind milioane de persoane fără ştirea lor, Google le-a încălcat nu doar viaţa privată, ci şi încrederea', a comentat Eric Schneiderman, ministrul justiţiei din statul New York, într-un comunicat prin care a anunţat acordul cu gigantul de internet.

Compania Google a fost acuzată că a instalat, fără autorizaţie, softuri spion, aşa-numitele 'cookies', în calculatoarele utilizatorilor motorului Safari al Apple, încălcînd regulamentele acestuia din urmă, care interzic un astfel de tip de supraveghere.

Faptele de care este acuzat gigantul Google s-au petrecut de la 1 iunie 2011 pînă la 15 februarie 2012 şi au fost folosite de companie în scopuri publicitare, pentru a direcţiona mai bine anunţurile în funcţie de activitatea pe internet a proprietarilor de calculatoare.

Grupul californian a încheiat deja, în urmă cu un an, un acord pentru aceleaşi fapte, cu o agenţie federală americană, Comisia de Comerţ, căreia a acceptat să-i plătească o amendă în valoare de 22,5 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?