X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Expert: Condamnarea la închisoare a tuturor judecătorilor corupți nu este o soluție

19 noi. 2013,, 15:22   Societate
2659 1
Foto: europalibera.org
Judecătorii corupți trebuie să facă închisoare, dar asta nu înseamnă că alte tipuri de pedepse pentru actele de corupție trebuie lichidate. Dimpotrivă, sancțiunile trebuie să fie mai drastice decît cele care sînt în prezent. Așa a comentat pentru NOI.md juristul Vlad Gribincea declarația fostului premier Ion Sturza, potrivit căruia eliminarea corupției din sistemul judecătoresc este posibilă doar prin condamnare la închisoare, dar nu prin tăierea salariilor judecătorilor.

Gribincea a precizat că este parțial de acord cu spusele lui Sturza, menționînd că lupta cu corupția trebuie să aibă un punct de pornire.

“Înțeleg poziția domnului Sturza, dar cred că trebuie să începem de undeva. Chiar dacă scoatem toți judecătorii din sistem și aducem alții noi în loc, în scurt timp am putea reveni la aceeași situație critică. Trebuie să identificăm originea problemei”, a spus expertul.

Juristul este totuși de părere că guvernanții ar trebui să instituie sancțiuni mai drastice decît cele care sînt în prezent pentru judecătorii corupți, iar cei care își fac corect meseria să poată activa în continuare, cu salarii majorate.

„Sancțiunile care se propun în prezent mi se par prea blînde. Totuși ne dăm bine seama că un sistem judecătoresc corupt poate genera pericole deosebit de grave pentru societate”, a conchis Gribincea.

Amintim că fostul premier Ion Sturza a îndemnat guvernanții să-i pedepsească cu închisoare pe magistrații corupți, dar nu să le taie din salarii. Declarația a fost făcută de Sturza în cadrul unei prelegeri susținute ieri la Academia de Științe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?