X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule are un nou director ‒ Victor Cilibic

19 noi. 2013,, 14:00   Economie
6513 1
Foto: noi.md
Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule are un nou director ‒ Victor Cilibic, transmite NOI.md. El a fost ales cu majoritatea voturilor membrilor Consiliului de administrație în cadrul adunării generale a Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA).

Noul conducător al BNAA a fost ales după ce fostul director Ruslan Petrusenco a demisionat din această funcţie din dorinţă proprie. Conform spuselor preşedintelui Consiliului BNAA, directorul general al „Moldasig”, Vitalie Bodea, Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule are de rezolvat probleme foarte serioase.

Potrivit lui, întîi de toate, cu eforturi comune trebuie să fie făcută ordine pe piaţa „Carte Verde” din Republica Moldova ”pentru a putea garanta achitarea despăgubirilor pentru deţinătorii de automobile din Moldova la plecarea peste hotare în situaţia producerii unui accident rutier”. Vitalie Bodea a spus că la adunarea generală a BNAA au fost discutate obiectivele prioritare, pe care trebuie să le îndeplinească noul director. Cea mai importantă dintre ele constă în monitorizarea permanentă a companiilor emitente de „Carte Verde”, precum şi colaborarea cu instituţiile de stat ale Republicii Moldova, astfel ca în rezultat să se obţină reglementarea şi controlul cît mai eficient al acestui segment al pieţei de asigurări. Vitalie Bodea a menţionat că una dintre obligaţiile cele mai importante ale BNAA constă în menţinerea unui contact permanent cu oficiul central al Sistemului Internaţional "Carte Verde" de la Bruxelles. El a amintit că la ora actuală sistemul naţional „Carte Verde” este monitorizat îndeaproape de către această structură internaţională. „Trebuie să facem tot posibilul pentru a preveni încălcările, dar şi pentru ca companiile de asigurări emitente de "Carte Verde” din Republica Moldova” să-şi îndeplinească obligațiile internaționale”, a subliniat Vitalii Bodea.

Victor Cilibic a lucrat în ultimii trei ani la Comisia Națională a Pieței Financiare în calitate de actuar. Înainte de aceasta, a activat în cadrul unor companii de asigurări. Victor Cilibic are studii superioare, fiind licenţiat în managementul finanțelor, de asigurare și gestionare a riscurilor.

Sistemul Internaţional de asigurare de răspundere civilă auto „Carte Verde” funcţionează din anul 1951. Scopul principal al acestuia este de a regulariza pretenţiile persoanelor păgubite în urma accidentelor de circulaţie, cu participarea automobiliştilor străini, în conformitate cu legislaţia naţională a ţării producerii accidentului.

Birourile naţionale „Carte Verde” sînt membre ale organizaţiei unice – Consiliul Birourilor din Bruxelles, care activează sub egida Grupului de lucru pentru transportul rutier al Comitetului pentru transport terestru al Comisiei economice a Naţiunilor Unite pentru Europa. Din sistemul „Carte Verde” fac parte 45 de ţări: Federaţia Rusă, toate statele europene, Israel, Marocco, Tunis şi Iran.

În Moldova sistemul „Carte Verde” funcţionează începînd cu anul 2001. Obligaţiile biroului „Carte Verde” din Moldova au fost delegate Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule. În cadrul Biroului Naţional, emitenţi ai certificatelor „Carte Verde” sînt şase companii – „Asito”, „Moldasig”, „Donaris Group”, „Moldova Astrovaz”, „Klassika Asigurări” şi „Victoria Asigurări”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?